Usluge digitalne štampe velikih formata i

grafičkog dizajna

 

Potrebne su Vam neke od sledećih štamparskih usluga:

 • digitalna štampa velikih formata;
 • grafički dizajn;
 • logo dizajn;
 • priprema za štampu;
 • katovanje PVC folije;
 • ricovanje PVC folije;
 • dorada i montaža štampe.

 

Na pravom ste mestu!  Mi Vam možemo ponuditi sve od navedenog.

Štamparija Petrikon je moderna štamparija čiji profesionalni tim svojim klijentima već više od osam godina nudi kompletan paket visoko kvalitetno odrađenih štamparskih usluga vezanih za digitalnu štampu velikih formata.

Sve usluge koje su Vam potrebne kako bi imali visokokvalitetnu digitalnu štampu, u dimenzijama po Vašoj želji i postavljenu na mesto koje ste Vi odabrali, možete jednostavno dobiti na jednom mestu, kod nas.

Kontaktirajte nas i u najkraćem mogućem roku pomoći ćemo Vam da Vaša ideja preraste u stvarnost.  

 

Digitalna štampa velikih formata – Najviši kvalitet štampe

Digitalna štampa velikih formata je veoma rasprostranjena i široko primenjena vrsta štampe.

Ovakva vrsta štampe, visokog kvaliteta zahvaljujući svojoj tehnologiji nudi mogućnost štampe na različitim vrstama materijala – cast auto folije, mat i sjajne PVC folije, statičke, samolepljive, one way vision, stopsol, peskirne, prosvetljavajuće folije, PVC i MESH ciradna platna, polipropilenska platna, canvas – slikarska platna, papir, backlight tekstil itd..

Upotrebom savremenih štampača visokih rezolucija za digitalnu štampu velikih formata i specifičnim načinom spajanja odštampanih segmenata, ovakva vrsta štampe omogućava dizajn gotovo neograničenih dimenzija.

Najčešće se koristi za vizuelnu komunikaciju sa potencijalnim klijentima. Za brendiranje izloga, brendiranje vozila, brendiranje fasada, izradu postera, plakata, roll up, back wall, x-banera, promo pultova, pop-up counter pultova, beach flag banera, podne grafike, backlight tekstilnih reklama, ali u poslednje vreme i veoma popularnih foto tapeta i canvas slikarskih platna koje osim poslovnih prostorija mogu ukrašavati i Vaš životni prostor.

 

Štamparija Petrikon je specijalizovana upravo za digitalnu štampu velikih formata.

Koristeći inkdžet tehnologiju digitalne štampe visoke rezolucije iz rolne širine od 80 do 320 cm, kvalitetnih boja u velikom CMYK spektru, širok izbor materijala na kojima vršimo štampu, omogućićemo Vam da Vaša štampa izgleda efektno. Baš onako kako ste je Vi zamislili, skrećući pažnju potencijalnih klijenata i navodeći ih na željenu akciju ili jednostavno, ali veoma unikatno ulepšavajući Vaš poslovni ili životni prostor.

Sve što zamislite mi Vam možemo brzo i kvalitetno odštampati u gotovo neograničenim dimenzijama bez ikakvih ograničenja u količini.

 

Grafički dizajn – Kreativnost i znanje su ključ uspeha

 

Grafički dizajn reklama

Grafički dizajn zahteva savršeno kombinovanje i uklapanje teksta, slika, boja, oblika i veličina.  Ukoliko želite da imate uspešnu – efektnu reklamu, morate imati odličan dizajn. Da bi Vaš proizvod ili usluga bili prodati morate imati odlično dizajniranu reklamu koja u potpunosti sledi pravila grafičkog dizajna, vodeći računa o vizuelnom identitetu Vaše firme. Za izradu takvih reklama, ali i samog vizuelnog identiteta firme potrebni su talenat, znanje i iskustvo.

Kreativni tim štamparije Petrikon poseduje talenat, znanje i višegodišnje iskustvo u oblasti grafičkog dizajna. Brojne firme prepoznale su u našim grafičkim dizajnerima pouzdane i uspešne partnere koji za svakoga pojedinačno uvek pronalaze originalno i efektno rešenje.

Svaki od naših proizvoda koji nudimo zbog svojih specifičnosti zahteva i posebnu vrstu dizajna. Naši grafički dizajneri poseduju široko i kompleksno znanje iz grafičkog dizajna, specijalizovani su za pronalaženje i izradu najboljih rešenja upravo marketinških proizvoda koje mi imamo u našoj ponudi. Izradu reklama velikih formata različitih formi.

Za svaki proizvod iz naše ponude (autografika, brendiranje izloga, fasadna grafika, foto tapete, POS materijali, svletleće reklame, 3D slova, canvas platna) naš kreativni tim grafičkih dizajnera može Vam izraditi idealno grafičko rešenje. U dogovoru sa Vama uzimajući u obzir Vaše želje i ciljeve, a u skladu sa pravilima dizajna i korporativnim identitetom, izradiće Vam originalno, efektno i vizuelno savršeno rešenje za Vašu reklamu.

 

Grafički dizajn logoa – efikasan vizuelni identitet firme

Logo je jedan od najvažnijih elemenata vizuelnog odnosno korporativnog identiteta. On je prepoznatljivi znak Vaše firme, prva stvar koja se pojavljuje u ljudskom umu kada čuje ime Vaše kompanije i ako je dizajniran kako treba pomaže da budete upamćeni, istaknete se i razlikujete od konkurencije.

Da bi bilo koji reklamni materijal bio efikasan on mora biti u skladu i sa vizuelnim identitetom firme odnosno logom. Pošto su te dve stvari neraskidive kada govorimo o dobrom i efikasnom dizajnu štampanih reklama, s obzirom da je logo Vaše firme neizostavni deo svakog dobro dizajniranog reklamnog materijala, od velike je važnosti da je Vaš logo odlično dizajniran poštujući principe za dizajn logotipa.

 

Ukoliko još uvek nemate logo firme ili želite da promenite stari, nefunkcionalni i izvršite njegov redizajn, naš tim grafičkih dizajnera izradiće Vam savršeno dizajniran novi logo koji će Vašu firmu predstavljati u najboljem svetlu.

 

Dizajn logoa naši dizajneri ozbiljno shvataju i posvećuju mu maksimalnu pažnju kako bi Vas predstavili na najbolji mogući način. Logo dizajn nije samo estetika već mnogo više od toga. On mora biti jedinstven, prepoznatljiv, čitak i sposoban da koncizno ispriča Vašu priču.

 

Imajte na umu da u zavisnosti koliko ste uložili u kreiranje vizuelnog identiteta firme odnosno logoa zavisiće i ostali reklamni materijal. Ukoliko nemate logo ili nemate dobar logo ne libite se da prvo uložite u njega. Ukoliko su Vam potrebni profesionalci koji će ovaj posao obaviti za Vas naš tim grafičkih dizajnera Vam stoji na raspolaganju.

 

Priprema za štampu – Dobra priprema je pola posla

Da bi se grafički fajlovi savršeno odštampali i izgledali kvalitetno i profesionalno potrebno je obaviti grafičku pripremu za štampu. To je veoma važan, nimalo jednostavan i neizbežan zadatak. Iziskuje određeno znanje, iskustvo i obraćanje pažnje na brojne stvari.

Ukratko, priprema za štampu podrazumeva izbor optimalne rezolucije, formata fajlova, kolor moda, prepust itd. Ukoliko Vam ovi pojmovi nisu poznati i ne znate kako da sami pripremite fajlove za štampu DTP operateri štamparije Petrikon obaviće kompletan posao pripreme umesto Vas.

Loša priprema za štampu može uništiti i najbolji dizajn. Ne dozvolite da se to desi. Prepustite posao pripreme za štampu profesionalcima.

 

Katovanje PVC folije

Katovanje predstavlja isecanje samolepljive PVC folije po željenom obliku. Isecanje – katovanje vršimo isključivo prema prethodno pripremljenim vektorskim crtežima. Pripremljene crteže možete doneti Vi ili ukoliko ih nemate u vektorskom obliku pripremu za sečenje obaviće naš tim.

Zahvaljujući specijalnoj mašini za sečenje – kateru, u mogućnosti smo da izuzetno precizno isečemo neograničene oblike. Ovakva vrsta preciznog sečenja pruža ogromne mogućnosti za izradu različitih grafičkih rešenja.

Široku primenu ovako isečena PVC folija pronašla je u izradi slova, natpisa, grafike, znakova, logoa i uopšte reklami za firme. Primenjuje se pri brendiranju izloga, vozila, štandova, izradi svetlećih reklama, reklamnih panoa, podne grafike, ukrašavanju zidova itd. Katovanje PVC folije i njeno lepljenje je veoma jednostavan i praktičan način da Vaša firma bude primećena.

Izrezane oblike lepimo na transfer foliju, koja omogućava nesmetano prenošenje i lepljenje na željenu površinu.

 

Ricovanje PVC folije

Ricovanje je postupak koji podrazumeva da se nakon štampe određenog dizajna na samolepljivoj foliji izvrši njeno isecanje. Ovakvo sečenje vršimo na specijalnoj mašini kateru koja nam omogućava veliku preciznost. Ricovanje PVC samolepljive folije koristi se za izradu stikera najrazličitijih oblika i veličina. Stikeri ili nalepnice su  široko rasprostranjeni reklami materijal sa kojima smo svi svakodnevno u kontaktu.

 

Dorada i montaža

Iako na samom kraju lanca produkcije, naš tim zadužen za doradu i montažu igra veoma važnu ulogu u kreiranju kompletne priče. Iskustvo, istrajnost i hrabrost odlika je ovog tima štamparije Petrikon.

Naš tim za doradu i montažu uslužno će Vam:

 • precizno iseći štampu na željene dimenzije;
 • zalepiti štampu na različite pločaste materijale;
 • u zavisnosti od vrste reklamnog materijala zalepiti zaštitnu foliju preko štampe – laminaciju;
 • naneti tečnu laminaciju na auto foliju radi njene zaštite;
 • zavariti segmente fasadne grafike kako bi dobili štampu neograničenih dimenzija bez vidljivih spojeva;
 • postaviti metalna ojačanja – ringlice na fasadnim baner platnima kako bi sprečili njihovo cepanje nakon postavljanja;
 • bezbedno montirati na željeno mesto sve vrste štampanog materijala koje se nalaze u ponudi štamparije Petrikon;
 • montirati i priključiti dodatno osvetljenje ukoliko je ono proizvodom predviđeno.

Bilo da želite samo neku od naših usluga ili da čitav posao vezan za štampu velikih formata od početka do kraja prepustite nama, ne oklevajte da nas kontaktirate putem telefona ili emaila.

Štamparija Petrikon stoji Vam na raspolaganju i raduje se budućoj saradnji.