Fasadna grafika (reklamne cerade)  –  Štampa na ceradi i MESH platnu – Da Vaš reklamni baner bude viđen

Fasadna grafika – digitalna štampa na ceradi i MESH platnu – je štampa velikog formata idealna za brendiranje fasada i brendiranje objekata uopšte (mostova, ograda, konstrukcija, stubova itd.). Reklamni baneri odštampani na PVC ceradi ili MESH platnu su skoro neograničenih dimenzija, a samim tim Vaša reklama na njima biće zasigurno primećena.

Želite li da:

 • Vaš reklamni baner bude primećen;
 • Predstavite Vašu firmu u najboljem svetlu;
 • Ostavite profesionalan i moderan utisak;
 • Pokažete svima svoj novi proizvod;
 • Povećate broj svojih klijenata.

 

Brendirajte objekat ili fasadu Vašeg poslovnog objekta. Kompletno ili samo jedan njen deo. Reklamne cerade i MESH platna su provereni i veoma efikasni načini privlačenja pažnje potencijalnih klijenata.

 

Šta treba da znate o brendiranju fasada ili objekata

Štampa na ceradi ili MESH platnu zahvaljujući specijalnom načinu spajanja segmenata odštampane grafike, može biti gotovo neograničenih dimenzija. Dobro dizajniran reklamni baner koji prekriva čitavu fasadu ili samo jedan njen deo lako je uočljiv, čitljiv sa velike udaljenosti i samim tim izuzetno efikasan.

Ovakva štampa velikog formata koja prekriva Vaš poslovni objekat na najbolji način prikazuje Vašu firmu ili proizvod, povećavajući time prisustvo Vašeg brenda na tržištu.

Sam objekat na kome se nalazi reklama postaje izuzetno prepoznatljiv, upečatljiv, lako se pronalazi i ostavlja ozbiljan i profesionalan utisak na potencijalne kupce.

Osim što fasadnom grafikom reklamirate svoj brend, na izuzetno efektan način možete razvijati i popularizovati određeni proizvod koji želite da plasirate. On ubrzo postaje prepoznatljiv i dugo pamćen u svesti ljudi.

Dobro dizajnirane reklamne poruke koje želite da prenesete što većem broju ljudi, putem reklamnih banera ovako velikih dimenzija, neuporedivo lakše i češće stižu do pogleda potencijalnih klijenata ostavljajući upečatljiv utisak i navodeći ih na akciju.

 

Još jedna veoma važna stvar

Reklamni baneri postavljeni na sopstvenoj fasadi ili objektu ne iziskuju nikakve dodatne troškove iznajmljivanja reklamnog prostora, panoa ili bilborda. Jedini troškovi koje imate prilikom ovakve vrste efikasnog i proverenog načina reklamiranja su troškovi izrade i postavljanja reklamne cerade.

Objekat je Vaš, fasada je Vaša i nema potrebe za dodatnim novčanim sredstvima. Dovoljno je samo da profesionalno dizajnirate i izradite reklamni baner, montirate Vašu novu reklamu odštampanu na ceradi ili MESH platnu i pratite dobre poslovne efekte koje ona donosi.

 

Štamparija Petrikon Vam nudi sledeće:

 • izradu kompletnog grafičkog rešenja;
 • pripremu za štampu;
 • štampu na ceradi ili MESH platnu neograničenih dimenzija;
 • završnu obradu baner platna;
 • bezbednu montažu reklamnog banera na fasadu ili određeni objekat;

 

Izrada grafičkog rešenja – Talenat, iskustvo i znanje su pravi put do uspeha

Ako nemate već spremno grafičko rešenje za Vaš reklamni baner ili niste u mogućnosti da ga sami uradite nema razloga za brigu.

Štamparija Petrikon ima veoma uspešan i iskusan tim grafičkih dizajnera koji će u dogovoru sa Vama u dogovorenom roku izraditi najbolje grafičko rešenje. Naši dizajneri svakom klijentu posvećuju posebnu pažnju i svako grafičko rešenje izrađuju originalno. Vodeći računa o Vašim specifičnim željama, identitetu Vaše firme i proizvoda, sva rešenja izrađuju se u skladu sa pravilima samog grafičkog dizajna.

Dimenzije banera odštampanih na MESH platnu ili ceradi su zasigurno nešto što izdvaja ovakvu vrstu reklame od drugih vrsta. Ali da bi ona bila i efektna mora biti izuzetnog dizajna. Naša preporuka je da grafičko rešenje reklamnih cirada ne prepuštate onima koji nisu stručni u tom poslu.

Od izuzetne je važnosti da se ovim poslom pozabave isključivo profesionalni grafički dizajneri. Oni koji imaju znanja i iskustva  i znaju kako da reklamom za kratko vreme privuku pažnju prolaznika, zainteresuju ih i na kraju navedu na željenu akciju.

Grafički dizajn i osmišljavanje efektnih reklama je nauka za sebe. Zato ako želite da imate reklamu koja dobro radi svoj posao i veoma je isplativa prepustite njeno dizajniranje onima kojima je to dobro znaju da rade. Ukoliko u svom timu ne posedujete takve naš tim će Vam rado pomoći.

 

Štampa fasadne grafike – Kvalitet je bitan

U zavisnosti od lokacije i svrhe banera štamparija Petrikon za izradu fasadne grafike može Vam ponuditi dva veoma kvalitetna platna:

 • ceradni PVC baner – PVC ceradno platno – cerada;
 • mrežasti PVC baner – PVC MESH platno – meš.

 

Štampa na ceradi – PVC ceradni baner – ceradno platno

Fasadna grafika štampana na ceradi (PVC cerada, ceradno platno) je veoma pogodna za spoljnu upotrebu. PVC ceradno platno koje koristimo za štampu je visoko kvalitetno neprovidno platno, otporno na umeren vetar, kišu i ostale atmosferske uticaje. Postojanost digitalne štampe na njemu je velika (2 do 3 godine) i kao takvo predstavlja odličnu površinu za digitalnu štampu punog kolora.

Ceradne banere u zavisnosti od Vaših potreba izrađujemo u različitim debljinama. Za digitalnu štampu ceradnih banera koristimo kvalitetne mašine širine do 3.2m, a varenjem segmenata u mogućnosti smo da napravimo reklamne banere gotovo neograničenih dimenzija. Varenje se vrši fenovima za vruć vazduh koji razvijaju temperaturu od 600 stepeni Celzijusa. Megabordi – reklamni baneri za brendiranje velikih fasada vare se ultrazvučnim postupkom.

Reklamni baneri štampani na PVC ceradi zbog svoje postojanosti i mogućnosti izrade velikog formata najčešće se koriste spolja postavljajući se na fasade, sportske terene, ograde, mostove, gradilišta.

Pored ovoga, baner platna mogu se koristiti i unutar velikih prostora kao što su sajamske i sportske hale, tržni centri itd., montirajući se na već postojeće konstrukcije ili na posebne konstrukcije napravljene specijalno za njih (megaboard-i, billbord-i, unutrašnje reklame i Roll up baneri).

 

Štampa na MESH platnu –  MESH ceradni baner – mrežasta cerada

MESH platno je PVC tkanina mrežaste strukture koju koristimo prilikom izrade reklamnih banera velikog formata predviđenih za one lokacije koje su pod čestim udarima jakih vetrova. Reklamna platna koja se postavljaju na ovakvim mestima moraju imati sposobnost da propuštaju vazduh da ne bi došlo do njihovog cepanja. Mrežasto tkanje meš platna omogućava nesmetan protok vazduha kroz samu reklamu i time je štiti od eventualnog cepanja.

Reklamni baneri postavljeni na fasade nedovršenih zgrada sa prozorskim otvorima bez stakala, razapeti između stubova ili zategnuti na ogradama ne mogu biti štampani na običnom PVC ceradnom platnu. Ovakvi baneri štampaju se isključivo na MESH platnu.

MESH platno zahvaljujući svojoj mrežastoj strukturi osim što propušta vazduh i time reklamni baner čini otpornijim na vetar, propušta i svetlost. Na ovaj način baneri odštampani na MESH platnu mogu biti postavljeni i preko prozora objekta bez da Vam potpuno oduzimaju svetlost koja dolazi spolja.

 

Izbor materijala za štampu fasadne grafike

Još jednom da ponovimo:

PVC ceradno platno za štampu je pune strukture, ne propušta vazduh i neprovidno je.

PVC meš platno za štampu je mrežaste strukture, propušta vazduh i svetlost, otpornije je na sve vremenske uslove.

 

Koji od ova dva materijala ćete odabrati zavisi od toga gde će se Vaš reklamni baner nalaziti. Pre nego što se odlučite razmislite:

 • Da li će se vaše baner platno nalaziti na gotovom objektu ili otvorenoj zgradi u izgradnji, gradilištu?
 • Da li će baner platno prekrivati samo fasadu ili i prozore koji se nalaze na objektu?
 • Da li Vam je potrebno da reklamni baner propušta svetlost ili ne?
 • Da li će biti direktno naslonjen na zid ili okačen između stubova, na ogradi i sl. (udari vetra su dosta veća u ovom slučaju)?
 • Kolika je površina banera i jačina vetra koji potencijalno duva na tom mestu?

Sve su ovo stvari o kojima treba voditi računa prilikom izbora materijala na kome ćemo Vam odštampati Vašu fasadnu grafiku.

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica prilikom odabira materijala kontaktirajte nas kako bi se posavetovali sa našim stručnjacima.

 

Završna obrada i montiranje baner platna na fasadu ili objekat

Nakon štampe na ceradi ili MESH platnu, a pre samog montiranja, kao završnu obradu baner platna vršimo postavljanje metalnih prstenova – ringlica. Na ovaj način ojačavamo reklamni baner na onim mestima za koja ćemo ga fiksirati za fasadu ili neki drugi objekat, vezati i zategnuti.

Zbog svoje veličine i specifičnih pozicija na koje se fasadna grafika može postaviti, često montiranje vršimo uz pomoć dizalica i alpinista. Na taj način naši monteri bezbedno i uspešno montiraju Vašu reklamu na bilo koje mesto.

 

Ne gubite vreme i iskoristite priliku da koristeći fasadnu grafiku na jednostavan i pristupačan način skrenete pažnju na Vašu uslugu ili proizvod i osnažite svoj brend. Budite uvek i svuda prepoznatljivi i na kraju krajeva time poboljšajte svoje poslovanje. Kontaktirajte nas, posavetujte se našim stručnjacima, dogovorite se i u najkraćem mogućem roku Vaš novi reklamni baner velikih dimenzija postavićemo na željeno mesto.

Meš platno reklama na fasadi

Beosport – Meš platno

Fasadna grafika stampa na ceradi pvc baner

Coolpad – PVC baner

Sva pitanja u vezi sa fasadnom grafikom ili upit za ponudu možete poslati preko kontakt forme ili direktnom porukom na office@petrikon.co.rs