Brendiranje izloga – efikasno privucite nove klijente

 

Brendiranje izloga predstavlja jedan od neizostavnih tipova oglašavanja koji neizmerno doprinosi povećanju prometa svakog poslovnog objekta. Upotreba izloga u oglašavanju je široka i koristi se za skretanje pažnje prolaznika, informisanje o ponudi proizvoda ili usluga, sezonskim sniženjima, radnom vremenu, kontakt podacima, itd. Štamparija Petrikon – Novi Sad za brendiranje izloga koristi više različitih vrsta samolepljivih PVC folija:

  • samolepljive folije za staklo – mat ili sjajne, providne ili u boji;
  • peskirne folije;
  • one way vision folije;
  • statičke folije;
  • stopsol folije – sunstop folije.
Brendiranje izloga marketa IDEA samolepljivom folijom za staklo

Brendiranje izloga marketa IDEA

Samolepljive folije za staklo

Samolepljive folije za staklo se izrađuju u dva tipa sa mat ili sjajnom površinom i mogu se koristiti za digitalnu štampu i isecanje slova i oblika na kateru. Kod isecanja slova i oblika za brendiranje izloga upotrebljavamo samolepljive folije koje dolaze u paleti od po preko 50 boja u mat i sjajnoj varijanti.

 

Stikeri za staklo

Stikeri za staklo se najčešće primenjuju za ukrašavanje prozora i izloga, ali se takođe mogu koristiti i u komercijalne svrhe za isticanje proizvoda i akcijskih cena.

Stikeri za staklo mogu se izrađivati isecanjem folija u boji ili se nakon štampe samolepljiva folija iseca na optičkom kateru takozvanim ricovanjem.

 

Peskirne folije

Peskirne folije se najčešće upotrebljavaju na izlozima kao zaštita od pogleda i za očuvanje privatnosti zdravstvetnih ordinacija, kozmetičkih salona, isplatnih mesta, itd. Peskirna folija istovremeno u unutrašnjost prostora propušta određeni procenat dnevnog svetla i sprečava znatiželjne poglede.

 

Dekorativne peskirne folije

Peskirne folije izlozima daju sofisticiran izgled peskiranog ili brušenog stakla koji se dodatno može ulepšati isecanjem dekorativnih crteža, natpisa i geometrijskih oblika. Isecanjem različitih oblika osim dekoracije povećavamo prolazak dnevne svetlosti u unutrašnjost prostora. Peskirna folija se može štampati, kombinovati sa samolepljivim folijama u različitim bojama ili se na nju mogu lepiti štampane nalepnice.

Dekorativna peskirna folija

Kombinacija peskirne i  bele samolepljive folije

Prozorska grafika – One way vision folije

One way vision folija je perforirana – rupičasta samolepljiva PVC folija koja onemogućava vidljivost unutrašnjeg prostora sa strane na kojoj se nalazi štampa dok se kroz foliju sa druge strane jasno vidi spoljašnjost. Da bi se i u noćnim uslovima očuvao ovaj efekat na spoljašnju stranu folije na kojoj se nalazi štampa mora biti uperen izvor svetlosti. U suprotnom unutrašnjost prostora postaje vidljiva sa spoljašnje strane. Najčešći odnos površine za štampu i perforiranih rupica kod one way vision folije je 60 prema 40. Osim na izlozima one way vision folija ima primenu kod oblepljivanja kompletnih staklenih fasada i prilikom brendiranja vozila.

One way vision folija brendiranje izloga Vitorog

One way vision folija – brendiranje izloga Vitorog promet salona nameštaja

Statičke folije

Statička folija za razliku od samolepljive folije za staklo na sebi nema lepka već se za izloge “drži” statičkim elektricitetom. Kao i ostale vrste folija i statička folija se može štampati i isecati u željenim oblicima na kateru. Najčešću primenu ima kod izrade ukrasnih stikera ili za akcijske popuste. Nakon primene stikeri se mogu vratiti na zaštitnu podlogu, premeštati i ponovo koristiti. Statičku foliju osim na staklu možete koristiti i na drugim glatkim površinama poput frižidera.

 

Stopsol folije

Stopsol folije sprečavaju prolazak određenog sprektra sunčevih zraka koji kroz staklo dodatno zagrevaju prostor i negativno utiču na izložene proizvode. Primenom stopsol folije vidljivost ostaje nepromenjena, Vašim proizvodima se produžava vek, prostor ostaje prijatno klimatizovan, a troškovi za rashlađivanje se smanjuju.

 

Proces brendiranja izloga

Brendiranje izloga počinje preciznim merenjem prozorskih otvora kako bi se samolepljive folije prilikom montaže idealno uklopile. Sledeći korak je dizajn izloga za koji možete angažovati naše iskusne grafičke dizajnere ili nam poslati Vaše idejno rešenje. Izbor tipa samolepljive folije zavisi od Vaših želja i samog dizajna. Nakon dizajna, izbora materijala i pripreme za štampu samolepljive folije postupkom digitalne štampe velikih formata i dorade spremamo za montažu.

 

Saveti za dobar dizajn izloga

Da bi se izdvojio iz niza drugih, privukao pažnju prolaznika i naterao ih da uđu u prodajni objekat Vaš izlog mora biti jedinstven. Dobro odabrane poruke, pravilna upotreba boja i fotografija kao i celokupni raspored učiniće da Vaš izlog skreće pažnju na sebe. Dizajn izloga mora pratiti i Vaš poslovni identitet.

 

Trend manje je više važi i kod dizajna izloga, Vaša poruka mora biti jasna i kratka. Ukoliko se Vaš izlog nalazi uz prometnu saobraćajnicu razmislite koliko putnici vremena imaju da pročitaju poruku. Osim dužine bitna je i veličina poruke jer se ona mora videti i sa veće udaljenosti. Upotreba čitkih fontova, pravilan razmak između reči i slova, odgovarajući kontrast boja su detalji na koje se mora obratiti pažnja.

 

Izbor fotografija je presudan za dizajn izloga, one moraju biti u visokoj rezoluciji, oštre i jasno predstavljati Vaš proizvod ili uslugu. Ukoliko ste u mogućnosti angažujte profesionalne fotografe ili odaberite kvalitetne fotografije sa nekog od stock sajtova.

 

Verovatno ste primetili da veliki prodajni lanci primenjuju potpuno zatvaranje izloga fotografijama proizvoda, bez ikakvih dodatnih poruka, razmislite i o ovom načinu brendiranja izloga, ukradite ideje koje donose profit.

Posetite naš Pinterest nalog i pogledajte interesantna rešenja za brendiranje izloga koja smo prikupili za Vas.

Brendiranje izloga – cena

Cena brendiranja izloga zavisi od kvadrature i tipa upotrebljene samolepljive folije. Kompletno ili parcijalno prekrivanje stakla samolepljivom folijom i sama veličina izloga utiču na konačnu kvadraturu. Ni cena svih folija nije ista, najjeftinije su samolepljive folije za štampu i folije u boji za isecanje – katovanje dok peskirne, one way vision i stopsol folije imaju nešto veću cenu.

Proverite cenu brendiranja Vašeg izloga

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite da dobijete našu ponudu za brendiranje izloga Vašeg lokala pišite nam putem kontakt forme ili na office@petrikon.co.rs.

Potrebni podaci:

  • Dimenzije izloga (širina i visina);
  • Tip folije;