3D slova, znakovi i logotipi

 

3D slova i znakovi imaju veliku primenu u spoljašnjem i unutrašnjem oglašavanju, ali se često koristite i za ukrašavanje. Trodimenzionalni oblik  dodatno ističe natpise u odnosu na podlogu na kojoj se nalazi i privlači pogled posmatrača. Različiti oblici, fontovi, materijali, veličine i boje omogućavaju nam izradu reklamnih znakova koji će skretati pažnju posmatrača i odlično promovisati Vašu kompaniju. Upotreba rasvete doprineće vidljivosti Vašeg natpisa, a možete se odlučiti za frontalnu ili pozadinsku rasvetu koja stvara oreol oko slova. Pomoći ćemo Vam da odaberete materijal i dizajn koji će imresionirati Vaše potencijalne klijente.

 

3D slova od klirita – pleksiglasa

 

Klirit ili pleksiglas je termoplastični materijal koji se proizvodi u širokoj paleti boja i debljina koje koristimo za izradu trodimenzionalnih znakova bez osvetljenja i slova za svetleće reklame. Odlikuju ga visoka propustljivost svetla, visoki sjaj, otpornost na atmosferske uticaje i mogućnost termičkog oblikovanja.

3D znakovi od klirita – pleksiglasa su pogodni za spoljašnju i unutrašnju primenu. Kada su u pitanju trodimenzionalna slova i znakovi štamparija Petrikon izrađuje dva tipa:

 • trodimenzionalna slova od klirita u željenoj debljini (3 do 20mm) sečena CNC laserom i
 • termooblikovana lepljena trodimenzionalna slova.

Sečenje klirita na osnovu crteža u vektorskom formatu obavljamo CNC laserom koji nam pruža veliku preciznost u izradi slova i znakova. Nakon sečenja i savijanja slova mogu biti direktno zalepljena na sve ravne površine, možemo ih montirati sa distancerima različitih dimenzija ili ih uklopiti u svetleće reklame.

3D slova od klirita Novello

3D natpis od klirita debljine 10mm

3D slova od klirita

Termooblikovana i lepljena trodimenzionalna slova od klirita za svetleću reklamu

3D slova od stiropora – stirodura

 

Stiropor i stirodur predstavljaju veštačke materijale koji se osim za izolaciju mogu koristiti i za izradu slova, brojeva i znakova. Odlikuju ih jednostavna obrada, mala cena u odnosu na materijale poput klirita, alubonda ili drveta i mala težina koja daje mogućnost kreiranja znakova velikih dimenzija. Njihova primena je veoma široka:

 • reklamni natpisi;
 • logotipi;
 • grbovi;
 • označavanje kategorija proizvoda u maloprodajnim objektima;
 • natpisi za sajmove i promocije;
 • ukrasi za dečije sobe;
 • imena za venčanja, rođendane, itd.;

 

Izrada trodimenzionalnih slova od stiropora i stirodura

Izrada 3D slova od stiropora ili stirodura obavlja se sečenjem usijanom žicom na CNC mašini koja prati zadate vektorske linije. Nakon isecanja stiropora ili stirodura spajamo dobijene segmente i formiramo različite trodimenzionalne oblike i ispise gotovo neograničenih formi i dimenzija. Spojevi se gletuju i potom obrađuju kako bi se dobili oblici kompaktnog izgleda. Sledeći korak u izradi je farbanje koje obavljamo postojanim bojama otpornim na atmosferske uticaje. Široka paleta boja u mat ili sjajnoj varijanti sa opcijom dodatnog lakiranja ispuniće sve Vaše zahteve.

Slova od stiropora se mogu izraditi i u više slojeva različitih boja što će dodatno ulepšati Vaš natpis ili logotip.

3D slova od stirodura logo Gigatron

3D stirodur logo Gigatron

3D stirodur logo Mountain Explorer

Višeslojni 3D stirodur logo Mountain Explorer

3D slova od stiropora Kuća kobasice novi sad

Višeslojni 3D stirodur logo Kuća kobasice

Slova od stiropora – uradi sam

Ukoliko želite samostalno da kreirate unikatna slova od stiropora za Vaš životni ili radni prostor možemo Vam izraditi i isporučiti natpis bez završnog farbanja. Svoju kreativnost možete izraziti farbanjem svakog pojedinačnog slova, lepljenjem šljokica, dugmića, aluminijumske folije i ostalim ukrasima, a granica je samo Vaša mašta. Na našem Pinterest profilu možete pronaći ideje koje će Vam pomoći da probudite maštu i kreirate natpis kojim ćete se ponositi.

 

Montaža slova od stiropora

3D slova od stiropora ili stirodura se mogu montirati na sve spoljašnje i unutrašnje površine:

 • zidove;
 • metal;
 • keramiku;
 • drvo;
 • staklo;
 • plastiku.

Montaža se obavlja uz pomoć šablona za pozicioniranje izrađenog od stiropora ili odštampanog na papiru čime se pojedinačni segmenti precizno uklapaju u kompletan natpis. Za lepljenje segmenata na različite tipove površina koristimo akrilni silikon.

 

Osim montaže lepljenjem slova od stiropora se mogu izraditi sa ravnim podnožjem koje omogućava samostojeće postavljanje na binama, podovima, stolovima, itd.

 

3D slova od stiropora – cena

Stiropor i stirodur predstavljaju najjeftinije materijale za izradu trodimenzionalnih slova, brojeva i znakova. Cena izrade Vašeg znaka zavisi od odabira materijala – stiropora ili stirodura, njihove debljine, kompletnih dimenzija znaka, boja koje se koriste za farbanje, sklapanja segmenata, itd. Ukoliko želite Vaš trodimenzionalni natpis od stiropora može biti i u izvornoj beloj boji bez dodatnog farbanja što dodatno smanjuje cenu.

Naš savet je da za privremenu i kratkoročnu upotrebu poput slova za venčanja, rođendane, sajmove i promocije odaberete stiropor koji je jeftiniji dok za spoljašnju i dugoročnu upotrebu Vaš natpis bude od stirodura zbog njegove dodatne čvrstine.

Proverite cenu izrade 3D slova

Štamparija Petrikon vrši montažu i isporučuje 3D slova širom republike Srbije, ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite da proverite cenu izrade trodimenzionalnih slova i znakova pošaljite nam upit sa sledećim podacima putem forme ili na office@petrikon.co.rs

 • Dimenzije 3D slova (širina, visina, debljina);
 • Materijal (stiropor, stirodur, pleksiglas, metal, drvo);
 • Vaš logo u vektorskom obliku.